02 de gener 2019

FELIZ AÑO 2019!!! BON ANY 2019!!

Mama, Papa:

L'any 2018 ja marxa.....un any intens, però que NO ha sigut un any per oblidar.
Un any al qual heu s'en anat algunes persones de la meva vida, però la més important per a mí, Tú, Mama, que em vàres portar a aquest món....mai t'oblidaré Mama, ni a tú, ni al Papa. Cada día em recordo de vosaltres amb carinyo i amb un somriure. Miro les vostres fotos, miro la llar de foc (allò que t'agradava tant fer a tú, Papa) i recordo els valors i la capacitat de lluita que m'heu donat per seguir tirant endavant malgrat tot i d'extreure'n sempre bons aprenentatges.
I somric. Somric perqué gràcies a vosaltres puc mirar les coses amb una perspectiva molt àmplia tal i com ens vàreu ensenyar. Això em fa viure d'una forma més serena. La serenor que em va ensenyar el pare. La capacitat d'agafar-se les coses amb humor malgrat les circunstàncies, que em va ensenyar la mare. La capacitat de tenir la ment oberta tal i com em vàreu ensenyar tots dos. La capacitat d'adaptar-se als canvis el més aviat possible i amb ilusió, encara que a mí no m'agradin els canvis!!.
I el respecte, molt important també, per a TOT I TOTS els que ens envolten.
I somric. Somric perqué tot això ho veig ara que tinc  "el meu gran home" al costat que m'hi ajuda....que contents estaríeu si el coneguéssiu. I com li hauría agradat a ell que us coneguéssiu...
Que contents estaríeu si sabéssiu que he tornat als nostres orígens gironins.
Que contents estaríeu de veure que visc a les terres gironines que tant us agradaven a tots dos.
Que contents estaríeu de veure que els vostres nets són dos homenots de profit.
Ha sigut un any de molts canvis a millor, tal i com jo ja preveia ara fa un any. I tot i que els canvis a mí no m'agraden, sempre són per a millor.
Em dól no poder passar el Nadal amb vosaltres... però em sento afortunada que és per llei de vida, i no per la injustícia i prepotència de "ALTRES" incapaços de veure les coses amb una perspectiva àmplia. Serà que ells no vàren tenir la sort de tenir uns pares com els meus, suposo, oi?

L'any 2019 serà un altre any de canvis. Potser no tant grans, però si que per seguir-ho encaminant tot a millor. Esperem sigui l'any del "petit canvi" definitiu.

Molt BON ANY 2019 per a tothom!!! I que el proper Nadal, tots puguem ser LLIURES per a passar el Nadal amb qui vulguem i estimem.

Mama, Papa:

El año 2018 ya se vá....un año intenso pero que NO ha sido un año para olvidar.
Un año en el cual os habeis marchado algunas personas de mi vida, pero sobre todo, tú, Mama, la más importante para mí, que me trajiste a este mundo....Nunca te olvidaré Mama, ni a tí ni al Papa. Cada día me acuero de vosotros con cariño y con una sonrisa. Miro vuestras fotos, miro el hogar (aquello que te gustaba hacer tanto a tí, Papa) y recuerdo los valores y la capacidad de lucha para seguir tirando adelante pese a todo y de extraer buenos aprendizajes
Y sonrío. Sonrío porqué gracias a vosotros puedo mirar las cosas desde una perspectiva más amplia tal y como nos enseñasteis. Esto me hace vivir de una forma más serena. La serenidad que me enseñó mi padre. La capacidad de cogerse las cosas con humor tal y como nos enseñó mi madre. La capacidad de tener la mente abierta tal y como nos enseñaron los dos. La capacidad de adaptarse a los cambios lo antes posible y con ilusión, a pesar de que a mí no me gusten los cambios!! 
Y el respeto, muy importante también, para TODO Y TOD@S los que nos rodean.
Y sonrío. Sonrío porqué todo esto lo veo ahora que tengo a "mi gran hombre" que me ayuda....qué contentos estaríais si le conocierais. Y cómo le hubiera gustado a él conoceros...
Qué contentos estariais si supierais que he vuelto a nuestros orígenes gerundeses.
Qué contentos estariais si vierais que he vuelto a vivier en las tierras gerundenses que tanto os gustaban a los dos.
Qué contentos estariais de ver que vuestros nietos son dos hombretones de provecho.
Ha sido un año de cambios a mejor, tal y como yo ya preveía hace un año. Y aunque a mí los cambios no me gustan, siempre son para mejor.
Me duele no pasar las Navidades con vosotros....pero me siento afortunada que es por ley de vida y no por la injusticia y prepotencia de "OTROS" incapaces de ver las cosas con una perspectiva amplica. Será que ellos no tuvieron la suerte de tener unos padres como los míos, supongo, verdad?

El año 2019 será otro año de cambios. Quizá no tan grandes, pero seguro que serán para seguirlo encaminando todo a mejor. Esperemos que sea el año del "pequeño cambio" definitivo.

Feliz Año 2019 para tod@s!! Y que las próximas Navidades tod@s podamos ser LIBRES para pasar la Navidad con quién querramos y amemos.

15 comentaris:

  1. Feliz 2019!! Qué todos tus proyectos y deseos se cumplan.
    Besitos

    ResponElimina
  2. Que el año Nuevo te traiga todo " lo bueno"
    besos

    ResponElimina
  3. M'has arribat al cor amb aquest texte, de debó.
    Segur que tant el teu pare com la teva mare, estant (i parlo en present) orgullosos tant de tú, com de la teva familia.
    Els valors que ens transmeten durant tota la vida, es el que ens queda d'ells i sens dubte el respecte per TOT i TOTS es imprescindible. Comparteixo amb tu el fet que algunes persones no han estat capaços d'adquirir-ho, amb el que comporta.
    Espero que el petit canvi, es porti a terme de la millor manera possible per tu i el teu entorn.
    Segur que estan satisfets del retorn a la teva terra, preciosa i ferma.
    Et desitjo el millor.
    Una forta, forta abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sita, és un goig llegir-te. Petons i abraçades!

      Elimina
  4. Me has emocionado con tu entrada, Anna. Es cierto que estas fechas traen una mezcla de alegria y nostalgia, a veces muy dificil de digerir. Seguro que tus papás, allá donde esten, se sienten muy orgullosos de ti. Te deseo de corazón, lo mejor para este nuevo año. Que este lleno s buenos momentos para ti y toda tu familia. Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Molt Bon Any Anna!
    Molt maco el que escrius. Són diez díficils de digerir quan comencen a haver-hi tants llocs buits a la taula... "Caminante no hay camino..."
    Hem de continuar endavant!!!
    Un petó ben fort

    ResponElimina
  6. Que bonic tot el q has dit !!!! A mi tambe em falten els pares i ho antenc perfectament !!
    Gracies per la teva visita al meu blog
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mercè!!! Tot un luxe visitar el teu blog!

      Elimina
  7. Anna, siento mucho la pérdida de tu madre, es muy doloroso. Como bien sabrás, necesitarás tu tiempo de duelo. Muy entrañable tu entrada. Un abrazo muy grande y todo mi cariño.

    ResponElimina